Αφαίρεση Ιών/Spyware/Malware

Δυστυχώς ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας χρήστης με τον υπολογιστή του είναι τα κακόβουλα προγράμματα (virus, spyware,malware).

Ένας ιός μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος τόσο για την λειτουργία του υπολογιστή σας όσο και για την ασφάλεια των αρχείων σας και των προσωπικών σας δεδομένων. Ενδεικτικά, κάποια από τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν και που συνήθως συνδέονται με μόλυνση του υπολογιστή από ιό είναι:

  •  Λαμβάνεται emails με παράξενα συνημμένα αρχεία από γνωστό ή άγνωστο παραλήπτη
  • Πέφτει η απόδοση του υπολογιστή σας και αργεί να ανταποκριθεί στις εντολές σας ή δεν ανταποκρίνεται καθόλου
  • Ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση (restart) ανά μικρά χρονικά διαστήματα χωρίς να δώσετε εσείς την σχετική εντολή
  • Εξαφανίζονται αρχεία ή προγράμματα χωρίς να τα έχετε διαγράψει εσείς
  • Αδυναμία πρόσβασης στο σκληρό δίσκο
  • Ασυνήθιστα μηνύματα στην οθόνη με την ένδειξη “error” ή ακόμα και «ιερογλυφικών»
  • Εμφανίζονται μηνύματα με την προειδοποίηση ότι κάποιος ιός έχει εισβάλει στον υπολογιστή σας

Ο τεχνικός μας θα έρθει στο χώρο σας, θα πραγματοποιήσει σάρωση στον σκληρό δίσκο, θα εντοπίσει τον ιό και στην συνέχεια θα καθαρίσει προσεκτικά τον υπολογιστή με χρήση εξειδικευμένων εργαλείων. Μπορεί αν το επιθυμείτε να σας εγκαταστήσει ένα πρόγραμμα για την προστασία του υπολογιστή σας από ιούς (antivirus) ενώ θα σας δώσει πολύτιμες συμβουλές για να αποφύγετε όσο το δυνατόν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον. Τέλος θα ελέγξει και θα επιβεβαιώσει την καλή λειτουργία του υπολογιστή σας πριν σας τον παραδώσει.

Η αφαίρεση ιών είναι μια απρόβλεπτη διαδικασία και συστήνουμε να μην επιχειρήσετε να διορθώσετε μόνοι σας το πρόβλημα αν δεν έχετε εξειδικευμένες γνώσεις. Ένας λάθος χειρισμός μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή τόσο των αρχείων σας όσο και του ίδιου σας του υπολογιστή.

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για ένα ραντεβού